zondag 13 september 2009

1) Let The Games Begin

Nu de toelatingsgesprekken achter de rug zijn kunnen we aan het werk!
De zaterdag van de vooropleiding verloopt volgens het volgende patroon:
We beginnen met een half uur tekenen naar de waarneming, waarin we aan de basis beginnen.
Het tekenen om de dag op te starten is net zo onmisbaar als een goed ontbijt, het sterkt je lijf en scherpt je geest. De dag beginnen met tekenen is een concentratie-oefening en een manier om je, stukje bij beetje, intensiever te leren kijken.

Na het tekenen krijg je in de grote collegezaal een korte kunstbeschouwingsles.
Deze lessen draaien om de vraag: ‘Hoe kunnen beelden verhalen vertellen?’

Na de beschouwingsles begint de praktijkles die het grootste gedeelte van de dag in beslag neemt.
Je maakt kennis met alle aspecten van het studeren aan de academie.
Je krijgt lessen zoals die op de academie gegeven worden. De vooropleiding werkt met gastdocenten die zeer uiteenlopende opdrachten geven. Je maakt kennis met alle afdelingen, en kunt al je vragen stellen.
Zo raak je alles even aan, en proef je aan het studeren.

Ook kun je een individueel traject volgen door een dummy bij te houden. De dummy kan een soort tekendagboek worden waarin je je interesses uitdiept en probeert om verder te komen zowel op technisch als inhoudelijk vlak.

De dag wordt meestal afgesloten met een werkbespreking waarin je werk bekeken wordt en je tegelijkertijd leert om te reflecteren op je eigen werk en het werk van je medestudenten.

Deze blog heeft de functie van een trailer.
Lees de blog en je weet waar de komende beschouwingsles over zal gaan. Een paar dagen voorafgaand aan die les, is hier een nieuwe blog te vinden.

De inhoudelijke en beschouwelijke kant wordt ook teruggekoppeld naar de praktijklessen, de lessen die jullie al gehad hebben of de lessen die nog gaan komen.

Elke blog wordt afgesloten met een stelling of vraag. Voel je vrij om hierop te reageren, het zou interessante discussies op kunnen leveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten